Op dit moment en voor de komende tijd verwacht ik heel weinig ruimte te hebben voor nieuwe patiënten.

Veel praktijken hebben een wachtlijst van soms wel meerdere maanden. Wij werken niet met een wachtlijst. Per aanmelding kijken we of we ruimte hebben en of u bij ons aan het juiste adres bent. Verwijzingen van verwijzers die ons goed kennen en met wie wij veel samenwerken geven wij voorrang.

Het beste kunt u mij een korte mail sturen met in een paar woorden de dingen waar u last van hebt en via welk kanaal u bij mij terecht bent gekomen. Ik neem dan snel contact met u op. Maar nogmaals, ik heb zeer beperkte mogelijkheden voor nieuwe behandeling.
Sommige zorgverzekeraars hebben ons een omzetplafond gegeven. Indien wij aan dit plafond zitten, dan kunnen wij geen nieuwe behandelingen starten van patiënten die verzekerd zijn bij deze zorgverzekeraar. Voor 2017 hebben we contracten met afgesloten met alle zorgverzekeraars.

Zitten wij aan ons plafond, dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar, die verplicht is te zorgen dat u elders onder behandeling kan komen binnen de termijn van de treeknorm.
Deze tekst zijn wij wettelijk verplicht op te nemen op de website.
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen)

Regeling publicatie wachttijden geestelijke gezondheidszorg
© 2020 Joost Baas Mail gerust!