TinnitusVeel mensen hebben last van tinnitus. Het last hebben van geluiden die voor anderen niet te horen zijn. Bijvoorbeeld een harde piep of gesuis. Gelukkig is er in een aantal gevallen iets te doen aan deze last. Uit onderzoek blijkt dat een cognitief gedrags therapeutische aanpak goed werkt. Soms is zelfs een korte behandeling al zeer effectief.

Reactie van een client na sessie van 90 minuten:

„In het algemeen kan ik stellen dat ik minder hinder ervaar van het oorsuizen. Toen ik bij u was, was ik nog zo’n beetje continu bezig met het luisteren ernaar (controleren ook) of in ieder geval het denken eraan. Eerst verbaasde ik me er al over als ik enkele minuten niet met het suizen bezig was en nu ben ik er soms uren niet mee bezig. Als ik er wel aan denk of naar luister, word ik nauwelijks meer angstig en wordt weer in beslag genomen door mijn bezigheden (ook een van uw kernpunten).
Niet alleen heb ik er minder last van, maar het lijkt ook daadwerkelijk minder te zijn geworden. Soms word ik bijna overvallen door momenten van stilte, waarin ik geen suizen waarneem, ook niet als ik mijn oren dichtdruk. Het is ook niet altijd meer nodig om de wekkerradio aan te zetten bij het inslapen. Ik kan weer mijmerend in slaap vallen en word niet meer midden in de nacht wakker.”


Natuurlijk werkt het niet voor iedereen zo snel......


…. soms kan het te overwegen zijn een speakertje onder uw hoofdkussen te leggen. Beetje zachte muziek, of de radio.
Bijvoorbeeld:
www.elektronicatekoop.nl/soundlab-pillow-speaker-kussen-luidspreker


…. plezierige achtergrond geluiden door het speakertje laten horen via je computer, iPhone of iPad? Bekijk dan eens
Noizio

Het volume van het geluid is van belang. Dit moet zo zijn dat je het net aan kan horen. Dus als je je aandacht richt op het geluid, dan kun je het goed horen. Echter als je wat slaperig wordt, dan leidt het niet meer af. Een praat programma met af en toe een plaatje (Radio 1) is vaak een goede keuze. Stemmen geven een gevoel van verborgenheid. Het is ook nog wel boeiend om te horen wat er besproken wordt, waardoor de aandacht gaat naar andere dingen dan de muizenissen in het hoofd.

Er is een mooie TED-talk over hoe horen werkt:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=291&v=LkGOGzpbrCk

Ik hoor goede verhalen over:
Hooridee.nl

© 2020 Joost Baas Mail gerust!