Slapen


De afgelopen jaren is er veel kennis bij gekomen over slapen. Werden slaapproblemen vroeger vaak gezien als een symptoom van een aandoening/stoornis, nu zien we vaak dat de slechte slaap eigenlijk als oorzaak van veel stoornissen gezien kan worden.

Stacks Image 1814

Slapeloosheid? Beter slapen? Doe het zelf!


In Slapeloosheid beschrijven twee eminente Nederlandse slaapdeskundigen, beiden met veel praktijkervaring, hoe je op positieve wijze het slapen kunt beïnvloeden. Om dit doel te bereiken leer je hoe je op een meer objectieve wijze het slapen kunt beoordelen en leer je vaardigheden om op eigen kracht de slaapverstorende factoren te elimineren of te corrigeren.

Verbeek en Klip
ISBN
9789085061526
Boom
Stacks Image 1582

TED talk over slapen


Er zijn een aantal TED talks over slapen. Deze geven helder weer wat slapen is en waarom slapen zo belangrijk is voor een goede lichamelijke en psychische gezondheid.

Stacks Image 8486
I

nformatieover slapen


De Universiteit van Amsterdam heeft een aantal mooie websites over slapen en zaken die met slapen te maken hebben.

www.slaapproblemen.org
www.allesoverdromen.nl
www.slaapregister.nl

Slapen kun je leren


Deze cursus, gebaseerd op het bovenstaande boek was een succes op TV! Lang geleden. De informatie en opdrachten zijn uitstekend. Een goede start om eens wat te lezen over hoe slapen in elkaar zit en hoe je beter kunt slapen. Soms is het even een gedoetje om de filmpjes te kunnen zien.

Chronomed


Chronomed is gespecialiseerd in de gedragsmatige en psychologische aanpak van slaapproblemen. Op hun website treft u veel goede informatie aan over slapen en beter slapen.

Staan de slaapproblemen op de voorgrond, dan adviseren wij u om eerst eens contact op te nemen met Chronomed om te kijken wat zij voor u kunnen doen.

APPs


Slaap Lekker
VGZ heeft een
mooie app gemaakt die u kan helpen om beter te slapen.

Sleep Cycle
Breng met behulp van iPhone je slaappatroon in kaart. Er is wel discussie over hoe betrouwbaar dit soort apps zijn. Toch helpen ze wel om met wat meer aandacht naar uw slaapgewoontes te kijken.

Beddit
Wilt u nog een stap verder in het in kaart brengen van uw slapen.
Kijk dan eens hier. Er zijn meerdere van dit soort producten op de markt. Wij geven Beddit als voorbeeld, maar doen geen uitspraak of dit nu een van de betere is…..

Lichttherapie

Licht heeft een groot effect op ons functioneren. Er is veel op de markt op dit gebied. Er zijn mensen die er veel baat bij hebben. Om een idee te krijgen kun je eens op de site van Phillips kijken.
Er zijn ook speciale apparaten ontwikkeld om echt lichttherapie te doen. In de praktijk hebben wij er een als voorbeeld. Licht therapie vraagt om speciale begeleiding, bijvoorbeeld door Chronomed. Meer informatie…
Stacks Image 2277

De Dromenwever

In dit boek beschrijft Douwe Draaisma de wetenschappelijke inzichten rond dromen. Goede leesbaar, informatie. En belangrijk, want we dromen uren per nacht!

De Dromenwever
Douwe Draaisma

ISBN:
9789065540607
© 2020 Joost Baas Mail gerust!