Assertiviteit


Veel mensen hebben niet geleerd om goed voor zichzelf te zorgen. Zij komen niet genoeg op voor hun eigen wensen en behoeften. Sterker nog, vaak kennen zij hun eigen wensen en behoeften niet. Zij passen zich aan aan de wensen en behoeften van de ander. Maar van binnen pruttelt en borrelt het. Ineens is er dan boosheid, onredelijkheid. Dat is niet prettig voor jezelf, maar ook niet voor de omgeving.

Door te leren op te komen voor je eigen wensen en behoeften, door beter voor jezelf te zorgen, door rekening te houden met je eigen belangen, daardoor wordt je een aangenamer mens voor jezelf en voor je omgeving. Het is fijn om om te gaan met assertieve mensen, omdat je niet bang hoeft te zijn dat de “bom” ineens barst en de frustratie van tijden eruit knalt.
Stacks Image 2611

Opkomen voor jezelf


Dit is echt een plezierig boek om te leren meer van het leven te genieten door assertiever te zijn. Met behulp van dit boek leer je voor jezelf en voor je omgeving een aangenamer mens te zijn. Lees het niet in een keer uit. Elke keer een stukje en laat het op je inwerken. Leen het niet in de bibliotheek, maar koop het, omdat je het steeds weer zult willen pakken.

Anne Dickson, Opkomen voor jezelf, Spectrum 2013 ISBN 9789000331925
Stacks Image 1341

Zo maakt u vrienden en goede relaties


Tja, een boek uit 1930. Soms wat gedateerd, maar wel heel leuk om eens te lenen in de bibliotheek, of te kopen op een rommelmarkt.

Dale Carnegie, Zo maakt u vrienden en goede relaties, Omega 1995,
9789060575253
© 2020 Joost Baas Mail gerust!